Un eveniment unic

V-ați gândit vreodată cum ar fi să trăiți sau să călătoriți pe altă planetă? Cum este viața astronauților? Ce presupune o carieră în domeniul spațial? Care sunt oportunitățile și provocările explorării spațiului cosmic? Universitatea POLITEHNICA din București vă invită să aflați răspunsurile la aceste întrebări de la astronauți NASA și specialiști în domeniu în cadrul celui mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic. SpaceFEST se adresează pasionaților de spațiu de toate vârstele și promite o experiență unică pentru toți participanții.

Elevi

Concursuri, ateliere, proiecții, experiențe VR și AR, traiectorii pentru meseriile din viitor, rachete, sateliți, simulatoare de zbor. O incursiune unică în spațiul cosmic.

Studenți și profesori UPB

Proiecte uimitoare în domeniul ingineriei aerospațiale, materiale inteligente, provocări și priorități în cercetare. Meseriile viitorului...în spațiu, dar și pe Pământ.

Companii

Cele mai noi tehnologii, soluții și produse, din toate domeniile. Oportunități și investiții în viitor.

Publicul larg

Activități pentru întreaga familie, tehnologii de ultimă oră, imprimare 3D, degustare de mâncare pentru astronauți, costume spațiale. Împreună, mai aproape de spațiu.

Concursuri pentru elevi

ELEVI clasele 0-IV
Oriunde v-ați afla în România, realizați un desen sau o pictură despre ce înseamnă spațiul pentru voi. Poate fi despre Terra, despre lună, despre planete, despre familia voastră, despre ORICE vă puteți imagina. Realizați desenul pe o coală format A3 și trimiteți-l conform instrucțiunilor de AICI. Vă așteptăm cu premii surpriză.
ELEVI clasele V-XII
Vă doriți să ajungeți inginer, să vedeți toată lumea, să salvați planeta? Un salt uriaș nu trebuie să fie doar despre spațiu. Poate fi orice este important pentru voi. Oricare ar fi visul vostru, spuneți-ne despre el și noi îl vom premia în timpul evenimentului SpaceFEST. Găsiți AICI detalii despre înscriere.

O aventură unică

Nicole Stott, astronaut NASA, vă așteaptă în iunie la SpaceFEST, în campusul Universității POLITEHNICA din București, pentru o aventură unică, în care veți experimenta minunile spațiului. Veți afla totul despre felul în care explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ, despre cum ne bazăm pe spațiu pentru viața noastră de zi cu zi, dar și cum o carieră în spațiu este accesibilă pentru oricine își dorește asta.

SpaceFEST vă face cunoștință cu astronauți faimoși

Ce înseamnă să fii astronaut? Ce presupune pregătirea ? Ce echipamente poartă astronauții? Cu ce se hrănesc în spațiu? Care sunt urmările unei călătorii în spațiu? Veți afla răspunsurile la toate întrebările și curiozitățile direct de la astronauții invitați.

Dumitru Dorin Prunariu
Cosmonaut român

De profesie inginer aeronautic, este singurul astronaut român. Pe 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Dumitru Dorin Prunariu
Cosmonaut român
Nicole Stott
Astronaut NASA

De profesie inginer, a activat ca inginer de zbor pe ISS Expedition 20 și Expedition 21 și a fost specialist în misiune pe STS-128 și STS-133. A petrecut 104 zile în spațiu, a fost ultimul membru al echipajului care a zburat către și dinspre misiunea lor ISS cu o navetă spațială și a fost membru al echipajului zborului final al navetei spațiale Discovery, STS-133.

Nicole Stott
Astronaut NASA
Sara Sabry
Astronaut egiptean

Licențiată în inginerie mecanică, cu competențe în mecatronică, chirurgie robotică, dezvoltare celule stem, realitate augmentată, proiectare de mașini F3 și bioastronautică, este prima femeie de pe continentul african care a ajuns în spațiu. În prezent, Sara Sabry realizează cercetări privind ingineria următoarei generații de costume spațiale planetare la laboratorul Humanspaceflight finanțat de NASA. Este totodată antreprenor, fondator al Deep Space Initiative.

Sara Sabry
Astronaut egiptean

Galerie foto

Contactați-ne!

SpaceFEST este un eveniment realizat de 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓𝐄𝐇𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 în parteneriat cu Fundația Space for a Better World și OP Global Events și susține proiectul AIM HIGHER ROMANIA, menit să inspire și să educe oamenii de toate vârstele cu privire la explorarea spațială.

Locație

Spaiul Independenței nr 313, București

Email

spacefest@upb.ro

Telefon

Relații publice : + 40 21 402 9465