Program

Ziua 1 – 31 mai 2024

Speakeri
Mihnea COSTOIU, Rector Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București
Daniel-Eugeniu CRUNȚEANU, Președinte ROSA și Decan Facultatea de Inginerie Aerospațială, POLITEHNICA București
Simon JENNER - Ecosystem Manager, Axiom Space
E.S. Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA la București
Panel astronauți
Moderator: Daniel-Eugeniu CRUNȚEANU

Invitați
Susan Kilrain, Astronaut NASA
Dominic A. Antonelli, Astronaut NASA
Michael López-Alegría, Astronaut Șef Axiom Space

Publicul va avea ocazia unică de a interacționa direct cu astronauții invitați, de a asculta povești captivante despre misiunile lor, de a face fotografii cu eroii spațiali și de a primi autografe personalizate. Această întâlnire inspirațională creează un cadru educativ și motivațional, aducând spațiul mai aproape de oameni.

Amfiteatrul AN010 „Radu Voinea”, Rectorat POLITEHNICA București

Emil Dobrovolschi este pilot la Tarom din 1994 și a urcat toate treptele ierarhiei profesionale: copilot pe avionul Antonov 24, comandant de aeronavă și instructor pe avionul ATR 42/72, comandant și instructor-examinator Airbus 320 și Airbus 310, pilot de recepție și control și comandant al misiunilor speciale – deplasările membrilor Guvernului și ale președintelui României. Are o vastă experiență managerială, ocupând de-a lungul anilor diverse funcții de conducere în compania Tarom, cea mai importantă fiind cea de Director Operațiuni Zbor. Este și un speaker pasionat, fiind invitat frecvent la nenumărate evenimente, unde le vorbește oamenilor tocmai despre profesionalism și motivație.

Rectorat POLITEHNICA București

Institutului de Științe Spațiale vă invită să descoperiți magia aurorelor boreale printr-un experiment fascinant. Alte activități includ o explorare ghidată a sistemului solar în VR, un quiz interactiv pe monitor touchscreen și diverse demonstrații captivante despre detectarea undelor gravitaționale și analiza datelor cu ajutorul AI și calculatoarelor cuantice.

platou Campus POLITEHNICA București

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a observa direct corpurile cerești și de a învăța tehnici de explorare a universului. Aceste experiențe interactive și educative stimulează curiozitatea și pasiunea pentru științele spațiale.

În era digitală, când imaginația este nelimitată, oportunitățile nu au nici ele limite. Cu ajutorul unei metodologii inovatoare, „Școala din viitor” formează abilitățile digitale ale copiilor pregătindu-i să fie stăpânii propriului viitor. Atelierele sunt adresate copiilor cu vârste între 5-12 ani și își propun să dezvolte interesul pentru domeniile STEM într-un mod jucăuș și interactiv.

Rectorat POLITEHNICA București

Toți copiii sunt așteptați pentru o serie de spectacole fascinante în cadrul unui Planetariu care oferă o experiență imersivă de excepție cu ajutorul proiecțiilor 3D.

It’s only rocket science!
Descoperă magia construcției rachetelor la atelierul nostru dedicat elevilor!
Participanții vor avea oportunitatea să învețe prin experiență, creând propriile lor machete de rachete. Printr-o serie de activități interactive și captivante, ei vor explora câteva din secretele tehnologiei aero-spațiale și vor învăța principiile esențiale ale construcției rachetelor. Este o experiență educativă, dar mai ales practică prin care elevii pot sa își folosească abilitățile din sfera ingineriei prin parcurgerea unor pași simpli care îi vor face să înțelegă mai ușor conceptele complexe ale explorării spațiale.

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

12:00 - 17:00

Atelier aeromodele

Lasă-ți creativitatea să prindă aripi!
În cadrul atelierelo,r elevii vor fi ghidați în procesul de construcție a propriului aeromodel din lemn de balsa, sub îndrumarea voluntarilor noștri experimentați. Astfel, participanții vor afla secretele construcției unei aeronave și vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile practice. Cu atenție la detalii și asistență personalizată, elevii vor construi un aeromodel cu ajutorul unui șablon pregatit special pentru a respecta cerintele aerodinamice. Ulterior, machetele vor fi personalizate in cadrul atelierelor de Space Craft.

10:00 - 17:00

SpaceCraft

O călătorie cosmică prin imaginație!
Ești gata să explorezi misterele universului? Te așteptăm la atelierul nostru dedicat copiilor.
Iată ce am pregătit:
Sisteme solare: Vom construi împreună propriile noastre sisteme solare, folosind diverse materiale creative. Vom modela planetele, le vom picta și le vom pune pe orbite îin jurul soarelui nostru.

Pictură spațială: Ne vom transforma în astronauți artiști și vom picta galaxii uimitoare, nebuloase colorate și stele strălucitoare. Vom folosi pensule, bureți, acuarele și alte materiale pentru a crea capodopere intergalactice.

Crafturi spațiale: Vom realiza o varietate de creații spațiale distractive, de la rachete din carton la astronauți din plastilină. Vom folosi imaginația și abilitățile noastre pentru a da viață universului!

Woskshopul și competiția sunt deschise studenților de toate vârstele și nivelurile de experiență. Fie că ești un inginer în devenire sau pur și simplu îți place să construiești lucruri, ești binevenit!
Workshop-ul va avea loc in prima și a doua zi a evenimentului. Competiția finală va avea loc in ultima zi a evenimentului. Echipele vor fi formate din 2-3 studenți.

4-5 piloți curajoși își vor pune la încercare abilitățile și reflexele într-o cursă electrizantă cu drone. Traseul bine definit îi va duce printr-o serie de provocări palpitante, testând atât controlul precis, cât și strategiile inteligente. La finalul cursei spectatorii au ocazia să se apropie de piloți și de drone pentru a afla mai multe despre tehnologie și despre experiența de pilotaj.

10:00 - 17:00

Trivia SpaceFEST

Ești gata să-ți demonstrezi cunoștințele despre spațiu? Oportunitatea de a învăța sub formă de joc este o benefică pentru cei mici si nu numai. Astfel, publicul va interacționa prin diverse îintrebări de cultură generală din domeniul aerospațial. Seturile de întrebări vor fi destinate diferitelor categorii de varstă, astfel nivelul lor de dificultate o sa varieze în funcție de vârsta participantului.

Jocuri amuzante, povești magice și ateliere de creație pline de culoare, menite să stârnească râsete și zâmbete- avem de toate la SpaceFeST! Micuții se bucură de o atmosferă veselă și plină de energie, unde distracția și imaginația sunt la ele acasă.

Cu fiecare ediție, ne bucurăm să vedem ce poate crea imaginația debordantă și viziunea micilor artiști asupra cosmosului. Această galerie colorată și plină de fantezie aduce un plus de magie și inspirație evenimentului.Micuții artiști își pot admira operele expuse, iar pasionații de artă se pot bucura de o expoziție plină de culoare.

Pasionații de spațiu pot vedea și atinge meteoriții dintr-o fascinantă expoziție coordonată de geologul Răzvan Andrei, pot consulta cărți și publicații de astronomie – Astromix, gadgeturi astronomice, proiecție de imagini și videoclipuri, programe de planetariu și aplicații de astronomie, ofertă educațională: tabere de astronomie și școli de vară, expediții de explorare, observații astronomice și eclipse de Soare

„Lumină din Univers“ – expoziție de astrofotografie Valentin Grigore
Expoziție de tablouri pe canvas cu astrofotografie realizată în situri din România, Insulele Canare, Hawaii, deșertul Atacama în Chile, deșertul de sare Salar de Uyuni din Bolivia.

Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii
Facultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnica
Facultatea de Mecanică și Mecatronică
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică

La SpaceFEST, copiii vor descoperi minunile tehnologiei spațiale prin activități menite să inspire și să educe copiii despre provocările și oportunitățile tehnologiei spațiale, pregătindu-i să devină exploratorii și inventatorii de mâine.

Atelierele Logiscool pentru copii oferă sesiuni interactive de programare și robotică, unde cei mici învață să creeze jocuri, aplicații și să controleze roboți, dezvoltându-și abilitățile digitale într-un mod distractiv și educativ.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional. Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

Cu ajutorul voluntarilor POLITEHNICA București, copiii vor putea crea un proiect uimitor de artă, aducând astfel la viață într-un mod creativ și jucăuș energia și magia astrului solar.

Tehnologii inovatoare
Tururi spațiale
Simulatoare de zbor
Experiențe VR și AR
Imprimante 3D
Expoziții artă spațială
Vederi spațiale 3D
Costume de astronauți pentru copii
Aeromodelism
Avioane
Elicoptere

Ziua 2 – 1 iunie 2024

Susan Kilrain, Astronaut NASA
Dominic A. Antonelli, Astronaut NASA
Michael López-Alegría, Astronaut Șef Axiom Space

De Ziua Internațională a Copiilor, Aula Magna a universității noastre va găzdui sute de micuți pasionați de spațiu, alături de părinți, bunici și profesori. Copiii vor afla de la astronauții invitați despre aventurile lor în spațiu, dar și răspunsuri la toate curiozitățile pe care le au despre ce înseamnă să fii astronaut.

Rectorat POLITEHNICA București

Vizitatorii SpaceFEST avea ocazia unică de a interacționa direct cu astronauții invitați, de a asculta povești captivante despre misiunile lor, de a face fotografii cu eroii spațiali și de a primi autografe personalizate. Această întâlnire inspirațională creează un cadru educativ și motivațional, aducând spațiul mai aproape de oameni.

Sala Senatului

Universul de la firul ierbii – tabere de astronomie și școli de vară
Frumusețea spațiului și astroumanismul românesc - cu prezentarea cărții „O epopee a cerului românesc ” și lansarea volumului „Romanian Star & Sky Lore”

Prezentările vor fi susținute de:
Valentin Grigore - președinte SARM, organizator a peste 500 de evenimente destinate pasionaților de Univers și publicului larg (tabere, scoli de vară, conferințe și festivaluri, expediții de observare a meteorilor, expediții internaționale de observare a eclipselor de Soare)
Andrei Dorian Gheorghe, cosmopoet – Consilier cultural SARM
Prezentările vor include și informații despre cum puteți participa la următoarele evenimente care vor fi organizate anul acesta.

Sala Senatului

Adrian Șonka este astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și autorul a trei cărţi de astronomie: Introducere în lumea asteroizilor, Ghidul micului astronom prin Univers şi O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică.
Atelierul este dedicat elevilor de toate vârstele și promite o incursiune fascinantă în misterele Lunii.

Rectorat POLITEHNICA București

Institutului de Științe Spațiale vă invită să descoperiți magia aurorelor boreale printr-un experiment fascinant. Alte activități includ o explorare ghidată a sistemului solar în VR, un quiz interactiv pe monitor touchscreen și diverse demonstrații captivante despre detectarea undelor gravitaționale și analiza datelor cu ajutorul AI și calculatoarelor cuantice

platou Campus POLITEHNICA București

Iubitorii de spațiu de toate vârstele sunt așteptați să afle despre secretele universului și să observe, alături de astronomul Adrian Șonka, spectacolul oferit de soare.

platou Campus POLITEHNICA București

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a observa direct corpurile cerești și de a învăța tehnici de explorare a universului. Aceste experiențe interactive și educative stimulează curiozitatea și pasiunea pentru științele spațiale.

În era digitală, când imaginația este nelimitată, oportunitățile nu au nici ele limite. Cu ajutorul unei metodologii inovatoare, „Școala din viitor” formează abilitățile digitale ale copiilor pregătindu-i să fie stăpânii propriului viitor. Atelierele sunt adresate copiilor cu vârste între 5-12 ani și își propun să dezvolte interesul pentru domeniile STEM într-un mod jucăuș și interactiv.

Rectorat POLITEHNICA București

Toți copiii sunt așteptați pentru o serie de spectacole fascinante în cadrul unui Planetariu care oferă o experiență imersivă de excepție cu ajutorul proiecțiilor 3D.

It’s only rocket science!
Descoperă magia construcției rachetelor la atelierul nostru dedicat elevilor!
Participanții vor avea oportunitatea să învețe prin experiență, creând propriile lor machete de rachete. Printr-o serie de activități interactive și captivante, ei vor explora câteva din secretele tehnologiei aero-spațiale și vor învăța principiile esențiale ale construcției rachetelor. Este o experiență educativă, dar mai ales practică prin care elevii pot sa își folosească abilitățile din sfera ingineriei prin parcurgerea unor pași simpli care îi vor face să înțelegă mai ușor conceptele complexe ale explorării spațiale.

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

10:00 - 17:00

Atelier aeromodele

Lasă-ți creativitatea să prindă aripi!
În cadrul atelierelor elevii vor fi ghidați în procesul de construcție a propriului aeromodel din lemn de balsa, sub îndrumarea voluntarilor noștri experimentați. Astfel, participanții vor afla secretele construcției unei aeronave și vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile practice. Cu atenție la detalii și asistență personalizată, elevii vor construi un aeromodel cu ajutorul unui șablon pregatit special pentru a respecta cerintele aerodinamice. Ulterior, machetele vor fi personalizate in cadrul atelierelor de Space Craft.

10:00 - 17:00

SpaceCraft

O călătorie cosmică prin imaginație!
Ești gata să explorezi misterele universului? Te așteptăm la atelierul nostru dedicat copiilor.
Iată ce am pregătit:
Sisteme solare: Vom construi împreună propriile noastre sisteme solare, folosind diverse materiale creative. Vom modela planetele, le vom picta și le vom pune pe orbite îin jurul soarelui nostru.

Pictură spațială: Ne vom transforma în astronauți artiști și vom picta galaxii uimitoare, nebuloase colorate și stele strălucitoare. Vom folosi pensule, bureți, acuarele și alte materiale pentru a crea capodopere intergalactice.

Crafturi spațiale: Vom realiza o varietate de creații spațiale distractive, de la rachete din carton la astronauți din plastilină. Vom folosi imaginația și abilitățile noastre pentru a da viață universului!

Woskshopul și competiția sunt deschise studenților de toate vârstele și nivelurile de experiență. Fie că ești un inginer în devenire sau pur și simplu îți place să construiești lucruri, ești binevenit!
Workshop-ul va avea loc in prima și a doua zi a evenimentului. Competiția finală va avea loc in ultima zi a evenimentului. Echipele vor fi formate din 2-3 studenți.

4-5 piloți curajoși își vor pune la încercare abilitățile și reflexele într-o cursă electrizantă cu drone. Traseul bine definit îi va duce printr-o serie de provocări palpitante, testând atât controlul precis, cât și strategiile inteligente. La finalul cursei spectatorii au ocazia să se apropie de piloți și de drone pentru a afla mai multe despre tehnologie și despre experiența de pilotaj.

10:00 - 17:00

Trivia SpaceFEST

Ești gata să-ți demonstrezi cunoștințele despre spațiu? Oportunitatea de a învăța sub formă de joc este o benefică pentru cei mici si nu numai. Astfel, publicul va interacționa prin diverse îintrebări de cultură generală din domeniul aerospațial. Seturile de întrebări vor fi destinate diferitelor categorii de varstă, astfel nivelul lor de dificultate o sa varieze în funcție de vârsta participantului.

Jocuri amuzante, povești magice și ateliere de creație pline de culoare, menite să stârnească râsete și zâmbete- avem de toate la SpaceFeST! Micuții se bucură de o atmosferă veselă și plină de energie, unde distracția și imaginația sunt la ele acasă.

Cu fiecare ediție, ne bucurăm să vedem ce poate crea imaginația debordantă și viziunea micilor artiști asupra cosmosului. Această galerie colorată și plină de fantezie aduce un plus de magie și inspirație evenimentului.Micuții artiști își pot admira operele expuse, iar pasionații de artă se pot bucura de o expoziție plină de culoare.

Pasionații de spațiu pot vedea și atinge meteoriții dintr-o fascinantă expoziție coordonată de geologul Răzvan Andrei, pot consulta cărți și publicații de astronomie – Astromix, gadgeturi astronomice, proiecție de imagini și videoclipuri, programe de planetariu și aplicații de astronomie, ofertă educațională: tabere de astronomie și școli de vară, expediții de explorare, observații astronomice și eclipse de Soare

„Lumină din Univers“ – expoziție de astrofotografie Valentin Grigore
Expoziție de tablouri pe canvas cu astrofotografie realizată în situri din România, Insulele Canare, Hawaii, deșertul Atacama în Chile, deșertul de sare Salar de Uyuni din Bolivia.

Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii
Facultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnica
Facultatea de Mecanică și Mecatronică
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică

La SpaceFEST, copiii vor descoperi minunile tehnologiei spațiale prin activități menite să inspire și să educe copiii despre provocările și oportunitățile tehnologiei spațiale, pregătindu-i să devină exploratorii și inventatorii de mâine.

Atelierele Logiscool pentru copii oferă sesiuni interactive de programare și robotică, unde cei mici învață să creeze jocuri, aplicații și să controleze roboți, dezvoltându-și abilitățile digitale într-un mod distractiv și educativ.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional. Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

Cu ajutorul voluntarilor POLITEHNICA București, copiii vor putea crea un proiect uimitor de artă, aducând astfel la viață într-un mod creativ și jucăuș energia și magia astrului solar.

Tehnologii inovatoare
Tururi spațiale
Simulatoare de zbor
Experiențe VR și AR
Imprimante 3D
Expoziții artă spațială
Vederi spațiale 3D
Costume de astronauți pentru copii
Aeromodelism
Avioane
Elicoptere

Ziua 3 – 2 iunie 2024

Rectorat POLITEHNICA București

Susan Kilrain, Astronaut NASA
Dominic A. Antonelli, Astronaut NASA
Michael López-Alegría, Astronaut Șef Axiom Space

Vizitatorii SpaceFEST avea ocazia unică de a interacționa direct cu astronauții invitați, de a asculta povești captivante despre misiunile lor, de a face fotografii cu eroii spațiali și de a primi autografe personalizate. Această întâlnire inspirațională creează un cadru educativ și motivațional, aducând spațiul mai aproape de oameni.

Sala Senatului

În umbra eclipselor de Soare – expediții de observare România 1999, Turcia 2006, Japonia 2012, SUA 2017, Chile 2019, SUA 2024 - prezentare susținută de Valentin Grigore – președinte SARM, organizator a 6 tabere și expediții de observare a celui mai spectaculos eveniment cosmic ce poate fi văzut de pe Pământ. Vor fi prezentate și următoarele expediții care vor fi organizate în 2025, 2026 și 2027 la care pot participa toți cei interesați.

Sala Senatului

Adrian Șonka este astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și autorul a trei cărţi de astronomie: Introducere în lumea asteroizilor, Ghidul micului astronom prin Univers şi O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică.
Atelierul este dedicat elevilor de toate vârstele și promite o incursiune fascinantă în misterele Lunii.

Rectorat POLITEHNICA București

Institutului de Științe Spațiale vă invită să descoperiți magia aurorelor boreale printr-un experiment fascinant. Alte activități includ o explorare ghidată a sistemului solar în VR, un quiz interactiv pe monitor touchscreen și diverse demonstrații captivante despre detectarea undelor gravitaționale și analiza datelor cu ajutorul AI și calculatoarelor cuantice

platou Campus POLITEHNICA București

Iubitorii de spațiu de toate vârstele sunt așteptați să afle despre secretele universului și să observe, alături de astronomul Adrian Șonka, spectacolul oferit de soare.

platou Campus POLITEHNICA București

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a observa direct corpurile cerești și de a învăța tehnici de explorare a universului. Aceste experiențe interactive și educative stimulează curiozitatea și pasiunea pentru științele spațiale.

În era digitală, când imaginația este nelimitată, oportunitățile nu au nici ele limite. Cu ajutorul unei metodologii inovatoare, „Școala din viitor” formează abilitățile digitale ale copiilor pregătindu-i să fie stăpânii propriului viitor. Atelierele sunt adresate copiilor cu vârste între 5-12 ani și își propun să dezvolte interesul pentru domeniile STEM într-un mod jucăuș și interactiv.

Rectorat POLITEHNICA București

Toți copiii sunt așteptați pentru o serie de spectacole fascinante în cadrul unui Planetariu care oferă o experiență imersivă de excepție cu ajutorul proiecțiilor 3D.

It’s only rocket science!
Descoperă magia construcției rachetelor la atelierul nostru dedicat elevilor!
Participanții vor avea oportunitatea să învețe prin experiență, creând propriile lor machete de rachete. Printr-o serie de activități interactive și captivante, ei vor explora câteva din secretele tehnologiei aero-spațiale și vor învăța principiile esențiale ale construcției rachetelor. Este o experiență educativă, dar mai ales practică prin care elevii pot sa își folosească abilitățile din sfera ingineriei prin parcurgerea unor pași simpli care îi vor face să înțelegă mai ușor conceptele complexe ale explorării spațiale.

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

Ready, Set, Launch!
Vă invităm să urmăriți lansările rachetelor realizate chiar în cadrul evenimentului nostru. Astfel, veți vedea rezultatele impresionante ale muncii echipei și a participanților. Fiți martorii unor momente captivante și ale unor reușite remarcabile îin lansarea rachetelor!

10:00 – 17:00

Atelier aeromodele

Lasă-ți creativitatea să prindă aripi!
În cadrul atelierelo,r elevii vor fi ghidați în procesul de construcție a propriului aeromodel din lemn de balsa, sub îndrumarea voluntarilor noștri experimentați. Astfel, participanții vor afla secretele construcției unei aeronave și vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile practice. Cu atenție la detalii și asistență personalizată, elevii vor construi un aeromodel cu ajutorul unui șablon pregatit special pentru a respecta cerintele aerodinamice. Ulterior, machetele vor fi personalizate in cadrul atelierelor de Space Craft.

10:00 – 17:00

SpaceCraft

O călătorie cosmică prin imaginație!
Ești gata să explorezi misterele universului? Te așteptăm la atelierul nostru dedicat copiilor.
Iată ce am pregătit:
Sisteme solare: Vom construi împreună propriile noastre sisteme solare, folosind diverse materiale creative. Vom modela planetele, le vom picta și le vom pune pe orbite îin jurul soarelui nostru.

Pictură spațială: Ne vom transforma în astronauți artiști și vom picta galaxii uimitoare, nebuloase colorate și stele strălucitoare. Vom folosi pensule, bureți, acuarele și alte materiale pentru a crea capodopere intergalactice.

Crafturi spațiale: Vom realiza o varietate de creații spațiale distractive, de la rachete din carton la astronauți din plastilină. Vom folosi imaginația și abilitățile noastre pentru a da viață universului!

Woskshopul și competiția sunt deschise studenților de toate vârstele și nivelurile de experiență. După ce, în primele două zile ale evenimentului, studenții au construit avioane, le-au echipat și le-au testat, aceștia le vor pune la încercare pe un traseu special creat.

4-5 piloți curajoși își vor pune la încercare abilitățile și reflexele într-o cursă electrizantă cu drone. Traseul bine definit îi va duce printr-o serie de provocări palpitante, testând atât controlul precis, cât și strategiile inteligente. La finalul cursei spectatorii au ocazia să se apropie de piloți și de drone pentru a afla mai multe despre tehnologie și despre experiența de pilotaj.

10:00 – 17:00

Trivia SpaceFEST

Ești gata să-ți demonstrezi cunoștințele despre spațiu? Oportunitatea de a învăța sub formă de joc este o benefică pentru cei mici si nu numai. Astfel, publicul va interacționa prin diverse îintrebări de cultură generală din domeniul aerospațial. Seturile de întrebări vor fi destinate diferitelor categorii de varstă, astfel nivelul lor de dificultate o sa varieze în funcție de vârsta participantului.

Jocuri amuzante, povești magice și ateliere de creație pline de culoare, menite să stârnească râsete și zâmbete- avem de toate la SpaceFeST! Micuții se bucură de o atmosferă veselă și plină de energie, unde distracția și imaginația sunt la ele acasă.

Cu fiecare ediție, ne bucurăm să vedem ce poate crea imaginația debordantă și viziunea micilor artiști asupra cosmosului. Această galerie colorată și plină de fantezie aduce un plus de magie și inspirație evenimentului.Micuții artiști își pot admira operele expuse, iar pasionații de artă se pot bucura de o expoziție plină de culoare.

Pasionații de spațiu pot vedea și atinge meteoriții dintr-o fascinantă expoziție coordonată de geologul Răzvan Andrei, pot consulta cărți și publicații de astronomie – Astromix, gadgeturi astronomice, proiecție de imagini și videoclipuri, programe de planetariu și aplicații de astronomie, ofertă educațională: tabere de astronomie și școli de vară, expediții de explorare, observații astronomice și eclipse de Soare

„Lumină din Univers“ – expoziție de astrofotografie Valentin Grigore
Expoziție de tablouri pe canvas cu astrofotografie realizată în situri din România, Insulele Canare, Hawaii, deșertul Atacama în Chile, deșertul de sare Salar de Uyuni din Bolivia.

Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii
Facultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnica
Facultatea de Mecanică și Mecatronică
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică

La SpaceFEST, copiii vor descoperi minunile tehnologiei spațiale prin activități menite să inspire și să educe copiii despre provocările și oportunitățile tehnologiei spațiale, pregătindu-i să devină exploratorii și inventatorii de mâine.

Atelierele Logiscool pentru copii oferă sesiuni interactive de programare și robotică, unde cei mici învață să creeze jocuri, aplicații și să controleze roboți, dezvoltându-și abilitățile digitale într-un mod distractiv și educativ.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional. Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

Cu ajutorul voluntarilor POLITEHNICA București, copiii vor putea crea un proiect uimitor de artă, aducând astfel la viață într-un mod creativ și jucăuș energia și magia astrului solar.

Tehnologii inovatoare
Tururi spațiale
Simulatoare de zbor
Experiențe VR și AR
Imprimante 3D
Expoziții artă spațială
Vederi spațiale 3D
Costume de astronauți pentru copii
Aeromodelism
Avioane
Elicoptere

Summit European SpaceFEST 2024

3 iunie, 10:00 – 17:00

Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu

Organizat în parteneriat cu European Space Agency, cu sprijinul Guvernului României și al Ambasadei SUA în România, Summitul European SpaceFEST2024 își propune să exploreze noi orizonturi în industria aerospatială din România și Europa, acoperind teme precum inovația și cercetarea, tehnologiile noi și oportunitățile emergente, precum și cadrul politic și regulamentar. De asemenea, summitul vizează dezvoltarea  educației spațiale în instituțiile de învățământ superior, incluzând dezvoltarea curriculumului, învățarea practică și colaborările interdisciplinare, cu accent pe diversitate și implicarea în industrie.

Primul panel se concentrează pe promovarea educației aerospațiale și a spațiului în general, abordând aspecte precum curriculumul, învățarea practică și colaborările interdisciplinare. Ne propunem să evidențiem importanța cultivării interesului pentru spațiu, facilitând un dialog între experți și reprezentanți din domenii variate.

Acest panel examinează provocările și oportunitățile vieții în spațiu, aducând în discuție inovațiile tehnologice și impactul acestora asupra sănătății astronauților în viitoarele misiuni spațiale. Ne propunem să discutăm despre inovații pentru asigurarea sănătății astronauților.

Acest panel explorează conceptul de ecosistem spațial și impactul asupra vieții în spațiu. Ne propunem să discutăm despre tehnologiile și strategiile care pot face viața în spațiu atractivă. Discutăm despre hrană, locuire și petrecerea timpului liber. Vom putea avea turism spațial în condiții sustenabile?

12:45 – 14:00

Pauză

Pauză de masă și socializare

Acest panel aduce în prim-plan avansul și inovațiile tehnologice în industria spațială, concentrându-se pe tehnologiile emergente și oportunitățile lor de aplicare în explorarea spațiului cosmic. Ne propunem să evidențiem colaborările și parteneriatele intersectoriale care stimulează progresul tehnic și inovarea în domeniul aerospațial.

Acest panel examinează evoluția zborului spațial și viitoarele direcții în explorarea și colonizarea spațiului cosmic. Ne propunem să discutăm despre provocările tehnice, sociale și etice asociate cu călătoriile spațiale și să identificăm strategii și soluții pentru a face față acestora în drumul către o exploatare mai largă și mai durabilă a spațiului cosmic.

Ultimul panel pune în evidență contribuțiile și realizările României în domeniul activității spațiale, evidențiind proiectele și parteneriatele naționale, europene și internaționale. Ne propunem să discutăm despre perspectivele și obiectivele viitoare ale României în explorarea și valorificarea spațiului cosmic, în contextul colaborării europene și internaționale.

Gala Dinner & Award Ceremony

3 iunie, 19:00 – 21:00

Opera Națională București

Gala Space Fest este un eveniment cu circuit închis, accesibil doar pe bază de invitație pentru sponsori, parteneri, reprezentanți ai companiilor din industria spațială, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai agențiilor aerospațiale și are scopul de a celebra viitoarele misiuni către Lună prin programul Artemis al NASA și ESA, precum și Cooperarea SUA-România și rolul României în viitorul explorării spațiale.